06.05.2019

Agile Serbia конференција – више од агилности


Четврта Agile Serbia конференција ће се одржати 12. јуна, у Београду (Мадленианум). Овогодишња конференција се бави применом Agile приступа у non-IT сектору и индустријама које исказују све већу потребу за унапређењем организације и ефикаснијим методама за наступ на тржишту.Теме које ће бити заступљене покривају широк спектар, од техничких па до оних које доприносе унапређењу бизнис процеса.

Као и претходних година, преко 500 посетилаца из више од 10 земаља Европе имаће прилику да чује светске и домаће Агиле и ИТ експерте. Највећу атракцију 4. Agile Serbia конференције представља Џеф Сатерленд, оснивач Сцрум фрејмворка и иноватор када је у питању Agile, главни говорник конференције. Његово уводно предавање упознаће посетиоце не само са минулим радом, већ и са најновијим пројектима на којима ради када је у питању примена Сцрум оквира на нивоу већих организација и система.

Истакнути предавачи и међународни експерти који ће поред Сатерленда наступити на главној ЕПИЦ сцени су Сандер Хогендорн, Рина Хелстром, Мирко Клајнер, Дејвид Еванс, Аино Кори и Стефан Тилков. Сандер је експерт за техничке теме, који ће наступати и на ДЕВ сцени, као и Дејвид Еванс. Рина Хелстром је Агиле HR експерт, европски пионир у овом домену, која ће говорити о унапређењу процеса и перформанси са стране људи, док ће Мирко Клајнер говорити о перформансама у погледу учинака. Причу ће заокружити Аино Кори, експерт за моделе у развоју софтвера, и Стефан Тилков, консултант за дизајн великих система.

Поред главне, заступљене су и DEV сцена и EXE сцена. Уколико сте заинтересовани за неке актуелне Агиле теме, примере из праксе, радионице или непосредну интеракцију, онда су ове две сцене право место, јер ће садржај да буде прилагођен различитим укусима, потребама и изазовима из праксе. Осим предавача који наступају и на EPIC сцени, овде ће се појавити бројни домаћи и регионални експерти који ће са учесницима поделити сопствена искуства и добре примере из праксе.

Посетиоци ће имати прилику да слушају предавања, дискутују са предавачима или да их лично упознају у Coaching Corneru. То је простор посебно намењен личној комуникацији између посетилаца конференције и Агиле тренера. Идеја је да се посетиоци упознају са њима и поставе им питања из области Агилног развоја производа кроз петнаестоминутне сесије. Поред њега, новина је и BIZ corner, намењен нетwоркингу и темељнијој интеракцији међу самим учесницима конференције.

Концепт конференције базира се на успесима претходне три конференције, које су до сада окупиле више од 1500 Агиле професионалаца, ИТ екперата, софтвер девелопера, инжењера али и менаџера, бизнис девелопера, стручњака за маркетинг и комуникације. Agile Serbia Конференција је постала регионални и европски бренд, препознатљив посебно у ИТ индустрији, у којој је примена Агилних методологија најзаступљенија. Овогодишња конференција је отишла степеник даље, у корак са светским трендовима.

Агилни приступ бележи константан тренд раста, у свету а и код нас, и придаје велику важност сарадњи са клијентима и брзом одговору на промене. Зато његови оснивачи и заговорници тврде да не постоје границе у примени агилности и да она може да буде подједнако добро решење у пракси, било да се бавите пројектним менаџментом, банкарством, финансијама итд. Ово је мотив овогодишње конференције, која је оријентисана и на non-IT индустрије, и на иновације намењене овом сектору.

Додатна прилика за умрежавање ће бити још једна новина, матцх макинг путем апликације MatchAbout. Ова апликација је производ покровитеља конференције, компаније Puzzle Software и омогућиће присутнима међусобну интеракцију кроз успостављање контакта, групни чет канал, гласање за одређене теме или за питања предвиђена за панел дискусију, наградну игру.
Значај конференције и визију оснаживања Agile и ИТ заједнице у Србији,  препознале су бројне компаније које су подржавале конференцију у претходним годинама, као и ове, када су поверење указали Endava, као златни спонзор.

Пријаве су у току. Пожурите, резервишите своје место на време! Више информација потражите на http://www.agile-serbia.rs/conference/june-2019 .