17.05.2017

Друга AGILE SERBIA КОНФЕРЕНЦИЈА у региону


Мадленианум (Београд) ће бити место сусрета бројних домаћих и страних Agile и ИТ стручњака 26. маја. По други пут се одржава Агиле Сербиа Конференција, ове године са темом „Агилност и програмери“.

С обзиром на то да је у свету и код нас актуелан „хајп“ око примене агилних методологија на пројектима, посебно у ИТ индустрији, ово је догађај који никако не смете пропустити. Било да сте заинтересовани за Агиле или техничке теме, на Агиле Сербиа Конференцији ћете сигурно чути и научити много тога, упознати се са светским Агиле и технолошким трендовима и имати прилику да поразговарате са експертима из ових области.

Звезда овогодишње Агиле Сербиа Конференције је Dr Alistair Cockburn. Алистаир је један од оснивача агилног приступа и међу највећим ИТ научницима свих врemена. Његовим предавањем Let’s dive into the heart of Agile започеће конференција, а након тога ће уследити:

Adam Tornhill – Познат као “форензичар” за кодове; бави се истраживањem феномена Техничког дуга. Адам се истиче међу научницима који су највише допринели разумевању еволуције кода.

Jurgen AppeloМеђу 10 најутицајнијих људи у Агиле свету;  #1 у Европи; предавач и писац; најпознатији по свом делу „Management 3.0“.

Edward ThompsonСениор програм менаџер у Microsoftu; развија Version Control алате за Microsoft, GitHub и SourceGear softvere.

Angel MedinillaМеђу најутицајнијим Agile консултантима у Европи и Латинској Америци; аутор бројних књига о Агилним методологијама, од којих су најпознатије “Agile Management” и ”Agile Kaizen”.

Moritz Heiber Консултант за примену DevOps-a у ThoughtWorks-у; помаже у решавању инфраструктуралних и оперативних изазова у дистрибуираним рачунарским окружењима.

Petri HeiramoСертификовани Scrum Trener; Agile Coach; обучио и сертификовао на хиљаде Scrum Mastera и Product Ownera, како у старт-уп компанијама, тако и у мултинационалним гигантима.

Поменути предавачи ће наступити на EPIC sceni Мадленианума. Неки од њих ће се придружити и интерактивним дискусијама на DEV sceni, где ће бити и домаћих стручњака: Зоран Вујков, Дејан Димић, Зоран Хорват. На трећој, EXE sceni одвијаће се радионице, за оне који желе да одређене тезе потврде кроз практичне примере и студије случаја.

Специфичност ове године представља Coaching Corner, простор осмишљен за неформалан разговор учесника конференције и предавача, односно Agile Coach-ева. Присутни ће имати прилику да се придруже експертима у Coaching Corner-у, питају све што их занима, изнесу своја запажања и размене искуства са колегама.

Бројне компаније, организације и медији из земље и региона подржали су Агиле Сербиа Конференцију, а посебно се истичу компанија Novomatic LS i Scrum Alliance, као кровна организација Scrum-а у свету (најчешће коришћен Agile framework).

Пријаве трају још неколико дана. Све информације се налазе на сајту www.agile-serbia.rs/agile-conference-may-2017. За додатне информације посетите Facebook, LinkedIn и Twitter странице.